ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΥ

Το καλοκαίρι του 1997 ο Κώστας Γιωτάκος ανέλαβε πρόεδρος της ομάδας της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού του. Της Δόξας Αμπέλου.
Η Δόξα ήταν από τις πρώτες 12 ομάδες του Νομού Καρδίτσας που συμμετείχαν στην ίδρυση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας, το έτος 1968.

Με την ανάληψη των ηνίων της ομάδας το 1997 ο Κώστας Γιωτάκος κατέστησε σαφές προς όλους (ποδοσφαιρικό τμήμα φίλαθλοι), ότι αποκλειστικός στόχος ήταν η άνοδος για πρώτη φορά, στην Α! ερασιτεχνική.
Η Δόξα το 1998 συμπλήρωνε 30 αδιάλειπτα χρόνια παρουσίας στο ποδόσφαιρο της Καρδίτσας, όμως ποτέ δεν είχε αγωνιστεί στην μεγαλύτερη κατηγορία του νόμου.

  ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1997-1998
Ο 1os γύρος δεν ήταν καθόλου καλός για την ομάδα -δεδομένων των στόχων- αφού μία αγωνιστική προ της λήξης του γύρου βρισκόταν στην 6η θέση, αρκετά μακριά από την κορυφή που έδινε και την άνοδο.
Στην προτελευταία αγωνιστική ο Κώστας Γιωτάκος, προχωρά σε μία καταλυτική αλλαγή:
Αντικαθιστά τον προπονητή και αναλαμβάνει ο ίδιος να κοουτσάρει την ομάδα, για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Εκείνη την περίοδο κανείς δεν πίστευε, ότι με 7 βαθμούς απόσταση από το σημείο ανόδου και μόλις έναν γύρο πρωταθλήματος για να καλυφθούν αυτοί οι βαθμοί, η Δόξα θα έφτανε στον επιθυμητό στόχο.
Οι εξελίξεις στο γήπεδο άλλαξαν άρδην και η ομάδα ξεκίνησε καταρχάς με ένα εμφατικό 3-0 επί αντιπάλου που είχε τον ίδιο στόχο με εκείνη και συνεχίστηκε με μεγάλες νίκες.
Έτσι τον Μάιο του 1998, ακριβώς 30 χρόνια μετά την ίδρυση της, η Δόξα Αμπέλου πανηγύρισε την μοναδική άνοδο της στην Α! ερασιτεχνική.
Τον Αύγουστο του 1998 ο Κώστας Γιωτάκος παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Δόξας.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Close