ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 2019

Στη σύσκεψη με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο τέθηκαν μία σειρά ζητημάτων που αφορούν το φορολογικό καθεστώς των αγροτών.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝΑπό τα θέματα που μπορούμε να καταχωρήσουμε δημόσια, αναφέρουμε τα εξής:

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με το επικείμενο φορολογικό καθεστώς των αγροτών.

Τέθηκε το ζήτημα της ενσωμάτωσης του εισοδήματος από το “αγροτικό φωτοβολταϊκό 2020” στο υπόλοιπο αγροτικό εισόδημα. Η απάντηση που έλαβαν οι εκπρόσωποι του συνδέσμου ήταν θετική.
Προϋπόθεση για να γίνει πράξη το παραπάνω, είναι η τροποποίηση του Μητρώου Αγροτών ώστε να δίδεται το δικαίωμα από τους αγρότες περί εκμετάλλευσης φωτοβολταϊκού μέχρι 500kw και όχι μέχρι 100kw που ισχύει σήμερα.

 • Η τροποποίηση του Μητρώου Αγροτών συζητήθηκε και στη σύσκεψη με τον Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη φωτογραφία, οι: Δημ. Δημογιάννης, Κώστας Γιωτάκος, Απ. Βεσυρόπουλος και Κώστας Σπανούλης. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣΣτη σύσκεψη με τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα τέθηκαν μία σειρά ζητημάτων που αφορούν φυσικά την αγροτική δραστηριότητα.
Από τα θέματα που μπορούμε να καταχωρήσουμε δημόσια, αναφέρουμε τα εξής:

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

 • Τέθηκε το θέμα της απεμπλοκής των Ομάδων Παραγωγών από τους Συνεταιρισμούς.
  Είναι ένα ζήτημα το οποίο ο Σύνδεσμος έθεσε επιτακτικά και στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου.
  Αυτό που ζητήθηκε ξανά είναι -μεταξύ άλλων- η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας ομάδων παραγωγών που δεν θα έχουν εμπλοκή και δεν θα είναι κάτω από την ηγεσία ενός Συνεταιρισμού, πράγμα που ισχύει σήμερα.
 • Στη σύσκεψη τέθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν το καθεστώς ίδρυσης και λειτουργίας των “Αγροτικών Φωτοβολταϊκών 2020“.
  Μεταξύ αυτών ήταν φυσικά θέματα που αφορούν τις γαίες, πρόβλημα το οποίο είναι το βασικότερο που απασχολεί αυτή τη στιγμή τους αγρότες- επενδυτές.ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ
 • Φυσικά στο τραπέζι έπεσε και η απαραίτητη τροποποίηση του Μητρώου Αγροτών σε ότι αφορά την δυνατότητα λειτουργίας φωτοβολταϊκών σταθμών άνω των 100 κιλοβάτ που δεν ισχύει σήμερα για τους αγρότες.
  Δηλαδή, ενώ σήμερα άπαντες αναφέρονται στην δυνατότητα των αγροτών να κατασκευάσουν έναν φωτοβολταϊκό σταθμό εώς 500kw, “ξεχνούν” ότι αυτή η δυνατότητα βρίσκει ταβάνι στο Mητρώο Aγροτών το οποίο επιτρέπει την εγκατάσταση μέχρι 100 KW σε κάθε αγρότη.
  Eίναι ένα θέμα το οποίο θα δρομολογηθεί και θα έχει αίσιο τέλος τον Δεκέμβριο.

Στην σύσκεψη συμμετείχε και ο Βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Close