ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΠΡΟΕΙΛΗΜΜΕΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ Φ/Β ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020.
ΠΣΑΘΕκ μέρους του Συνδέσμου παραβρέθηκαν:

  • Ο Πρόεδρος Κώστας Σπανούλης
  • Ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Δημογιάννης
  • Ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Γιωτάκος

Κατά την εισήγηση του ο Υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη “συνεισφοράς” των παραγωγών στο έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ, ενώ τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι και άλλων φορέων.

     Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Οι εκπρόσωποί μας εξεπλάγησαν αντιλαμβανόμενοι ότι το μοναδικό θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν οι προθέσεις του Υπουργείου για μείωση (μέσω κουρέματος, εισφοράς ή αλλιώς) στα φωτοβολταϊκά. Ανέμεναν μια …ευρύτερη συζήτηση για αιτήματα που υποβλήθηκαν πολλάκις στο Υπουργείο.

     ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
Το θέμα που προέκυψε σχετικά με τον ΕΛΑΠΕ, είναι προφανές ότι απασχολεί τα χιλιάδες Μέλη του Συνδέσμου. Γι αυτό τον λόγο θα παρουσιάσουμε τις τοποθετήσεις (μόνο) των εκπροσώπων μας, οι οποίες άλλωστε είναι καταγεγραμμένες και σε επίσημα έγγραφα αλλά και στην ιστοσελίδα μας.

    Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
Ο Πρόεδρος επισήμανε το γεγονός ότι οι αγρότες με διάφορες μεθόδους αποκλείστηκαν από την δυνατότητα υλοποίησης αγροτικών φωτοβολταϊκών ενώ σε ότι αφορά το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού έδειξε με στοιχεία ότι: “οι αγρότες ήδη πλήρωσαν για το έλλειμμα…”
Το σχετικό απόσπασμα:

   Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Αντιπρόεδρος σημείωσε την συνεισφορά των αγροτών στην Εθνική οικονομία και τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε το αγροτικό φ/β στην οικιακή τους οικονομία καθώς και στην μείωση του κόστους παραγωγής.
Το σχετικό απόσπασμα:

   Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΤΑΚΟΣ
Ο Γεν. Γραμματέας εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι αποκλειστικό θέμα της συζήτησης ήταν το “κούρεμα” και όχι ο αποκλεισμός των αγροτών από τα φ/β, σύμφωνα και με τις επιστολές που στάλθηκαν στο Υπουργείο το τελευταίο εξάμηνο.
Το σχετικό απόσπασμα:

    Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Είναι αυτονόητο ότι εξέλιξη προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στους εκπροσώπους μας.
Σήμερα Πέμπτη 5/11/2020 ο Πρόεδρος Κ. Σπανούλης θα ενημερώσει τηλεφωνικά τα υπόλοιπα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και από το πρωί της Παρασκευής 6/11 θα μπορούμε -μέσα από από το afo gr– να δημοσιοποιήσουμε ώριμες προθέσεις και αποφάσεις.
Το βέβαιο είναι ότι η αντίδραση δεν πρόκειται να “τελειώσει” με …ατέρμονη “διαδυκτιακή αγανάκτηση”, αλλά θα έχει ουσιαστικό χαρακτήρα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ
ΕΥΡΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Related Articles

4 Comments

  1. ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ?….ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ?…ΞΕΧΝΆΜΕ?..ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ?……ΑΣ ΤΑ ΛΟΥΣΤΟΥΜΕ…..
    ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ…..ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΘΕΤΙΚΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ, Ο ΕΛΑΠΕ ΤΟ ΙΔΙΟ, Η ΔΕΗ ΤΟ ΙΔΙΟ και και και………

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button