ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠΕΕΠ: ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΣ 76,17 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Ο ΕΛΑΠΕ ΤΟ 2021

ΔΑΠΕΕΠ
Το απόγευμα της 22/12/2020 ο ΔΑΠΕΕΠ εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:
Σε πλήρη εξομάλυνση οδηγείται ο Ειδικός Λογαριασμός ΑΠΕ μετά τα μέτρα χρηματοοικονομικού και διαρθρωτικού χαρακτήρα που αποφασίστηκαν πρόσφατα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Αυτό καταδεικνύει η δημοσίευση του Δελτίου Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ για τους μήνες Αύγουστο έως Οκτώβριο 2020, στην οποία προχώρησε σήμερα ο ΔΑΠΕΕΠ. Υπογραμμίζεται ότι στο νέο δελτίο έχουν ενσωματωθεί οι προβλέψεις για το 2021 συμπεριλαμβανομένων των πρόσθετων εισροών που θα προκύψουν για τον ΕΛΑΠΕ βάσει των πρόσφατων αποφάσεων του ΥΠΕΝ. Ως εκ τούτου η εκτίμηση για το ετήσιο σωρευτικό υπόλοιπο του ΕΛΑΠΕ στο τέλος του 2020 διαμορφώνεται σε -115,94 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που καταδεικνύει την αναστροφή της έντονα αυξητικής τάσης του ελλείμματος που είχε καταγραφεί τους προηγούμενους μήνες ως αποτέλεσμα των παρενεργειών της κρίσης του κορωνοϊού. Ο ΕΛΑΠΕ σύμφωνα με τους ίδιους υπολογισμούς αναμένεται να καταστεί εκ νέου πλεονασματικός το 2021, όταν και το ετήσιο σωρευτικό υπόλοιπο του ΕΛΑΠΕ αναμένεται να διαμορφωθεί στα 76,17 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας την έκδοση του Δελτίου Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ κ. Γιάννης Γιαρέντης σχολίασε:
Η δημοσιοποίηση του δελτίου του ΕΛΑΠΕ έρχεται να επιβεβαιώσει το κλίμα επενδυτικής ασφάλειας που εμπεδώθηκε στην αγορά μετά τις πρόσφατες παρεμβάσεις και τα μέτρα για την διασφάλιση της οικονομικής υγείας του Ειδικού Λογαριασμού. Οι όποιες ανησυχίες είχαν δημιουργηθεί πρωτίστως εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας στα μεγέθη και τις προβλέψεις για το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ, ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την αγορά των ΑΠΕ, η οποία είναι έτοιμη να υποδεχθεί το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται και αναμένεται να οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων του ΕΣΕΚ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button