ΟΙ 5 ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Η 1η Υψηλή Τάση για το 2021
ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΕΥΝΟΙΑ

Ο νέος χρόνος ήλθε, με σημαντικότερο “δώρο” την προσδοκία που καλλιεργεί ο εμβολιασμός κατά του Covid, ωστόσο το “εμβόλιο” για χιλιάδες επιχειρήσεις που υπέστησαν τις συνέπειες Κορονοϊού και χειρισμών, θα αργήσει πάρα πολύ!
Υπήρξαν όμως επιχειρήσεις που πήγαν καλά με τον Κορονοϊό: Τα αντισηπτικά ξεπούλησαν. Οι μάσκες ξεπούλησαν. Οι εταιρίες κούριερ δεν προλάβαιναν να ξεφορτώσουν…
Ήταν όμως και ένας κλάδος που “πήγε άριστα” με τον Κορονοϊό, για λόγους άσχετους με την πανδημία:
Ήταν ο κλάδος των 78 μεγαλοσχημόνων επενδυτών, που “καθοδηγήθηκαν” και “διευκολύνθηκαν” να αλώσουν την ύπαιθρο, στήνοντας “λίμνες” με φωτοβολταϊκά.
Η εύνοια που επέδειξε το Υπ. Ενέργειας προς τις συγκεκριμένες “οικογένειες” ήταν απροκάλυπτη. Τόσο απροκάλυπτη, που ακόμα και τις τελευταίες ώρες του έτους, εκδόθηκε Υπ. Απόφαση που έβαλε νέες τρικλοποδιές στους “λιανοεπενδυτές”.
Όλα αυτά όμως, θα τα αναλύσουμε σε επόμενο θέμα, αφού είναι κρίμα τις πρώτες ώρες του νέου έτους να ασχολούμαστε ξανά με καταστάσεις που αγγίζουν τον χαρακτηρισμό της “ξεδιαντροπιάς”!
  ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΕ:
Η πανδημία δεν  επηρέασε λειτουργικά τον Σύνδεσμο, αλλά οι περιορισμοί στην κυκλοφορία, δεν επέτρεψαν ούτε την διοργάνωση εκδηλώσεων, ούτε την (κατά πρόσωπο) επαφή με παράγοντες της Κυβέρνησης, ούτε (το σημαντικότερο) την διοργάνωση μιας διαμαρτυρίας για όλα αυτά τα απροκάλυπτα που αναφέραμε παραπάνω.
Αυτό το τελευταίο (μια μαζική μετάβαση των Μελών στην Αθήνα), ήταν κάτι που συζητούνταν καθημερινά στο Δ.Σ. την περίοδο Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, όταν ακόμα το “πεδίο Covid” και οι συνέπειές του δεν ήταν απόλυτα ξεκάθαρες…


ΤΟ 2021:
Μέχρι και τον Μάιο, ο Covid αναμένεται να είναι το πρώτο θέμα στην καθημερινότητά μας.
Άρα, το όποιο “πλάνο 2021” υπάρχει στον Σύνδεσμο θα είναι σε συνάρτηση με την εξέλιξη στην πανδημία και στους εμβολιασμούς….

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 1η: ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ

HIGH VOLTAGEΑπό τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, τα εκκρεμούντα ή απορριφθέντα αιτήματα Μελών προς τον ΔΕΔΔΗΕ για υλοποίηση φ/β θα πρέπει να είναι κοντά στα 800
Από όσα είναι σε εκκρεμότητα, αναμένεται να απορριφθεί, τουλάχιστον το 90%
Εδώ λοιπόν ξεκινάει ένας αγώνας, που αφορά την αναβάθμιση των Δικτύων, αλλά και την απόδοση βιώσιμης τιμής γι αυτά τα έργα, όποτε θα είναι εφικτό να υλοποιηθούν.
Αυτές οι διαπραγματεύσεις βέβαια, δεν πρόκειται να γίνουν με “υπολογιστές και κάμερες”, οι οποίες φάνηκαν ιδιαίτερα βολικές για τον κ. Χατζηδάκη και τον “ευρύ διάλογό” του, αλλά θα γίνουν με κόσμο κάτω από το Υπουργείο Ενέργειας.
Είπαμε, η πανδημία τελειώνει τον Μάιο και θα φροντίσουμε να είμαστε εμβολιασμένοι, όπως ακριβώς έπραξε (από τις πρώτες-πρώτες) και η οικογένεια του Υπουργού.
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 2η: Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ Φ/Β ΠΡΟ ΤΟΥ 2014:
Η “όρεξη” για κουρέματα φαίνεται ότι δεν έκλεισε στις 7/4/2014.
Σαφώς για το 2021 δεν θα προκύψει νέα εισφορά (κατόπιν …ευρέως διαλόγου), όμως θα πρέπει να έχουμε μάτια ανοικτά, διότι οι “αγάπες” του Υπουργού είναι συγκεκριμένες: τα Αιολικά πάρκα.
Τα οποία δεν κατέβαλαν ούτε σεντς εισφορά.


ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 3η: ΕΚΛΟΓΕΣ
Όπως και να ‘χει, το έτος 2021 είναι μια χρονιά που θα διεξαχθούν εκλογές στον Σύνδεσμο.
Αυτό, δεν αναμένεται να γίνει μέχρι και τον Απρίλιο 2021, αλλά εντός Μαϊου ή Ιουνίου.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 4η: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Είναι δεκάδες οι αναφορές Μελών στην επιθυμία  συγκεντρώσεων.
Με δεδομένο ότι θα έχουμε και την εκλογική διαδικασία, θα καταφέρουμε να διοργανώσουμε δύο-τρεις εκδηλώσεις στο β! εξάμηνο του έτους;
Είναι ένα ερώτημα αλλά και …μια προτεραιότητα!
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 5η: Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΠ’ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
Αυτή τη στιγμή μέσα από τις διαβουλεύσεις του συλλόγου και τις μαζικές (ομαδικές) αγορές είναι σε εξέλιξη 67 δράσεις, με πιο επίκαιρες:
Την εγκατάσταση φ/β, την αγορά τρακτέρ & παρελκομένων και την ανανέωση της συνεργασίας με την Ford.
Και το 2020 υπήρξαν προτάσεις (κατά βάση ανεφάρμοστες ή με πενιχρό όφελος για τα Μέλη) που απορρίφθηκαν, ωστόσο ανάλογες συζητήσεις θα γίνουν και τρέχον έτος, με (ενδεικτικό) πλάνο:

  • Αναζήτηση ΦΟΣΕ με “ειδική, χαμηλή προμήθεια” για τα Μέλη (αφορά τα υπό υλοποίηση φ/β)
  • Διερεύνηση για εταιρία καθαρισμού πάνελ, με ειδική τιμή για τα Μέλη.
  • Λιπαντικά για τα αγροτικά και άλλα μηχανήματα, όπου το ενδιαφέρον είναι έντονο.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ:
Δεν αναφερόμαστε (ως “προτεραιότητα”) στην καθημερινότητα του Συνδέσμου, η οποία αφορά (κατά βάση) την γραμματειακή υποστήριξη και την διαδικτυακή επικοινωνία, αφού αυτά είναι παγιωμένα και ..δεν αλλάζουν ούτε μεταβάλλονται.
Μια “εβδομαδιαία καθημερινότητα” έχει την “ίδια ανακατωσούρα” όσο μια μεγάλη συγκέντρωση του συλλόγου.
Όμως αυτό δεν μπορεί να αποτυπωθεί με εικόνα, γι αυτό -όπως είπαμε παραπάνω- αυτή η λειτουργία θα πρέπει να εξαργυρώνεται με μεγάλες συγκεντρώσεις.
Είναι αυτές οι γνωστές μεγάλες συγκεντρώσεις του Συνδέσμου, που στην ουσία υποβάλλουν ένα ερώτημα σε όσους (με νομοθετικά τερτίπια) παραγκωνίζουν τον αγροτικό κόσμο:
– «Ποιος είσαι συ και για πόσο θα είσαι εκεί, ώστε να αγνοείς τόσο κόσμο…; »

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Οι ευχές για υγεία, πλεονάζουν τέτοιες ώρες κάθε χρόνο, όμως ποτέ το πιο πολύτιμο προσδοκώμενο του ανθρώπου δεν μπορεί να είναι πλεονασμός.
Ειδικότερα για τους αγρότες που έλαβαν ή θα λάβουν απορριπτικά από τους κατά τόπους ΔΕΔΔΗΕ η προτροπή μας είναι να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μεταβάλουν τον θυμό τους σε αγωνιστική διάθεση.
Μην ξεχνάμε ότι δεν είμαστε απλώς “μερικές χιλιάδες” πολιτών, αλλά είμαστε μερικές χιλιάδες πολιτών που δεν αρέσκονται στην βρώση σανού και επηρεάζουν πολλάκις, τις κατά τόπους καταστάσεις.
Αυτή είναι η δύναμή μας και αυτό θα είναι το μήνυμά μας, σε όσους (οικογενειακώς) έτρεξαν να …εμβολιαστούν!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button