ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ 2 ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Συγκρατημένη αισιοδοξία δίνει η αλλαγή προσώπων στα Υπουργεία: Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης
ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

ΓΑΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΑπό μόνη της η αποχώρηση του Κωστή Χατζηδάκη από το Υπ. Ενέργειας, είναι μια θετική εξέλιξη για τον αγροτικό κόσμο, ακόμα κι αν …το συγκεκριμένο Υπουργείο έμενε ακέφαλο!
Όπως δείξαμε και αποδείξαμε με απανωτά θέματα στο afo.gr, η θητεία του κ. Χατζηδάκη έφερε μόνο απαξίωση στον κλάδο των αγροτών και -με μια φράση- ήταν ο χειρότερος υπουργός της τελευταίας δεκαετίας που υφίσταται ο Σύνδεσμος και μπορούμε να έχουμε ουσιαστική κρίση.

Το πολιτικό μέλλον βέβαια του κ. Χατζηδάκη -όπως δυστυχώς είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις- συνεχίζεται από άλλο κυβερνητικό πόστο και έτσι θα συνεχίσει μέχρι την συνταξιοδότησή του, η οποία θα προέλθει από μηδέν ένσημα εργαζόμενου.

Με τον κ. Χατζηδάκη όμως δεν έχουμε τελειώσει, διότι θα αποτελεί για μας εμμονικό μνημείο χείριστης συμπεριφοράς για τα επόμενα έτη.
Θα είναι μια μικρή “ανταπόδοση” για όσα έχει “προσφέρει” στους αγρότες

 Ο ΠΗΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΚΡΕΚΑ
Εάν βάλουμε ως “πήχη” το δεδομένο ότι η παρουσία Χατζηδάκη ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να προκύψει για τον αγροτικό κόσμο, θα λέγαμε ότι η αλλαγή με τον Κώστα Σκρέκα, από μόνη της είναι μια θετική εξέλιξη.
Όμως, θα ήταν άδικο και για τον κ. Σκρέκα να οριοθετήσουμε ως “αφετηρία επιτυχίας” στο νέο του κυβερνητικό πόστο, την παρουσία του κ. Χατζηδάκη.


 ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
Ο κόσμος του Συνδέσμου (μερικές χιλιάδες συσπειρωμένων Μελών, όπως έχει διαπιστώσει ιδίοις όμμασι προσερχόμενος σε δυο εκδηλώσεις) αναμένει 2 πράγματα:
1. Αναβάθμιση των Δικτύων ΔΕΔΔΗΕ, ιδιαίτερα και κατά προτεραιότητα σε σημεία όπου υπάρχουν πολλά απορριπτικά αγροτών.
Είναι το ζήτημα στο οποίο ο ίδιος εστίασε κατά την τοποθέτησή του στην 8η ΓΣ του Συνδέσμου. Το σχετικό απόσπασμα:

2. Βιώσιμη τιμή στα υπό υλοποίηση απορριφθέντα έργα των αγροτών, σε συνάρτηση με όσα προέβλεπε ο Ν. 4602/2019, τον οποίο αποδόμησε εντελώς (σε ότι αφορά τους αγρότες) ο προκάτοχός του, με προφανή σκοπιμότητα να ευνοηθούν συγκεκριμένα κέντρα που άλωσαν τα Δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ.

Εν πολλοίς ο Κώστας Σκρέκας καλείται να δείξει εάν η απαξίωση των αγροτών κατά τα έτη 2019 & 2020 ήταν “πολιτική Χατζηδάκη” ή “πολιτική της Κυβέρνησης

TO NET METERING

Υπάρχει όμως και ένα 3o πεδίο δράσης για τον νέο Υπουργό Ενέργειας:
Αφορά το Net Metering την αριθμητική εξέλιξη του οποίου την είδαμε σε αρκετά θέματα στο afo.gr
Στο Net Metering υπάρχουν περιθώρια να γίνει πολύ πιο ελκυστικό και ο Σύνδεσμος θα θέσει συγκεκριμένη πρόταση στον κ. Σκρέκα, στην πρώτη κι όλας επαφή.
 ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ
Όπως είπαμε και παραπάνω, ο Κώστας Σκρέκας γνωρίζει άριστα την δραστηριότητα του Συνδέσμου, αφού ήταν παρών στη ΓΣ του Ναυπλίου (φωτογραφία κάτω), στην ΓΣ της Καλαμπάκας, ενώ υπήρξαν πολλές συναντήσεις του με εκπροσώπους μας, όπως στις 20/7/2019 και άλλες.
ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

ΣΤΟ ΥΠΑΑΤ

Αλλαγές είχαμε και στην ηγεσία του ΥπΑΑΤ
Ο νέος Υπουργός Σπήλιος Λιβανός από την Αιτωλοακαρνανία, είναι ένα ερωτηματικό.
Όμως με τον νέο υφυπουργό Γιάννη Οικονόμου οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου είχαν ήδη μέσα στους τελευταίους 15 μήνες 34 συσκέψεις για διάφορα θέματα.
Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, ο οποίος έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό: Ακούει τους συνομιλητές του.
Σε πρώτη φάση, είναι μια θετική εξέλιξη για τον αγροτικό κόσμο η μετάβαση του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button