Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΟΣ

Ο Βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός είναι ένας από τους δεκάδες εκπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο, με τους οποίους ο Σύνδεσμος διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας, στην προσπάθεια που καταβάλει για την δυνατότητα εγκατάστασης φ/β από τους αγρότες.

ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ

Η πρόσφατη αλλαγή στην ηγεσία του Υπ. Ενέργειας, από μόνη της δημιουργεί μια προσδοκία  στον αγροτικό κόσμο.
Δημιουργεί προσδοκία, διότι η παρουσία του κ. Χατζηδάκη στον θώκο του Υπ. Ενέργειας υπήρξε καταστροφική για τους αγρότες.
Αυτή την προσδοκία καλείται να επαληθεύσει η να διαψεύσει ο νέος Υπ. Ενέργειας κ. Σκρέκας.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΚΙΝΟΣ
Στο Δελτίο Τύπου του κ. Κωτσού γίνεται επακριβώς αναφορά στις θέσεις που εκφράζει για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Σύνδεσμος, από το έτος 2017.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:

Αναφορά στη Βουλή προς το νέο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, σε συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεων που έκανε μετά από επαφές που είχε με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.

Συγκεκριμένα, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός, αφού συνεχάρη τον Τρικαλινό κ. Σκρέκα για την ανάληψη των νέων Υπουργικών καθηκόντων του, ζήτησε να παρέμβει για την αναβάθμιση και επέκταση των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να συνδεθούν πολλοί κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του Νομού μας και της Θεσσαλίας που ενδιαφέρονται για εμπορική εκμετάλλευση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε..

Ειδικότερα, στην Αναφορά του ο κ. Κωτσός επισημαίνει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Ένας από τους βασικούς στόχους του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως κυβέρνηση, ήταν η Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος της Ευρώπης με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η απολιγνιτοποίηση σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή μας ωθούν όλο και περισσότερο στο δρόμο των ΑΠΕ.

Σε αυτή την προσπάθεια, πρωταγωνιστικό ρόλο μπορούν να παίξουν τόσο ο Νομός Καρδίτσας, όσο βέβαια και ολόκληρη η Θεσσαλική περιφέρεια όπου υπάρχει εκτεταμένη δραστηριότητα στον συγκεκριμένο τομέα. Υπάρχει όμως, ανασταλτικός παράγοντας που εμποδίζει τη δημιουργία όλων αυτών των εγκαταστάσεων, αυτός της αδυναμίας πρόσβασης στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Πεποίθηση μου είναι πως θα έπρεπε να γίνει επέκταση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς όσον αφορά το κόστος αναβάθμισης θα αποσβεστεί από την καταβολή των «όρων σύνδεσης» των απορριφθέντων αιτούντων που διατηρούν το αίτημά τους σε ισχύ. Επιπλέον, θεωρώ πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα με βάση την εντοπιότητα, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του κάθε νομού από ενδιαφερόμενους του εκάστοτε Νομού, αλλά και να δοθεί προτεραιότητα στους κατ’ επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι όσον αφορά την αγροτική εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για εμπορική εκμετάλλευση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, έχουν παραγκωνιστεί καθώς βρισκόντουσαν στην τελευταία κατηγορία προτεραιότητας για εξέταση των αιτήσεων χορήγησης οριστικής προσφοράς σύνδεσης από το ΔΕΔΔΗΕ.

Σας ενημερώνω ότι το σχετικό αίτημα έχει ήδη εκφραστεί από τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ.

Απευθύνω έκκληση κ. Υπουργέ να εξετάσετε, διεξοδικά, το εν λόγω σημαντικό ζήτημα και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος αντιμετώπισής του».

Related Articles

2 Comments

  1. Λυπαμαι πραγματικα γιατι πιστευα οτι ο συνδεσμος ειναι πανω απο κομματα παρατηρω και διαβαζω προσεχτικα οτιτον τελευταιο χρονο εχει γινει αβανταδορος τηςΝΔ.Οι συναδελφοι που θελαν μεχρι και στο συλλαλητηριο να μας πανε στην Αθηνα για τους λαθρομεταναστες απο το Ναυπλιο και χειροκροτουσαν τον κυριο κυριο υπουργο που εταζε λαγους με πετραχειλια κανουν τουμπεκι ψιλοκομμενο .Που ειναι ολοι αυτοι τωρα να καταγγειλουν οτι για δευτερη φορα μας χαρατσωνουν οι ιδιοι ( χατζηδακης) που ειναι να φωναξουν ?Δεν εχω διαβασει καμμια διαμαρτυρια τους ακομα. ειναι δουλοι στα ιδια αφεντικα. Λυπαμαι πραγματικα γιατι ολοι εχουν παει στον καθε υπουργο εκτος απο τον συνδεσμο τον δικο μας πιστευω οτι μας θεωρουνε δεδομενους.Καμμια καταγγελια για τις πρακτικες που ακολουθει το υπουργειο κα ι να ακουμε απο το στομα του προεδρου η παραταξη μας καιη παραταξη μας Κυριε Σπανουλη δεν σας εχουμε ψηφισει για προεδρο του συνδεσμου για να λετε για την παραταξη σαςεκει ειστε για να συγκεκριμενο λογο να μπορουμε να αγωνιζομαστε για το συμφερον ολων των συναδελφων.Αν θελετε να υπηρετησετε την παραταξη σας αςπαραιτηθητεκαι να βαλετε υποψηφιοτητα για βουλευτης .Δεν εχω μαθει να κρυβω τα λογια μου ευχαριστω πολυ

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button