ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑΡΕΝΤΗ-ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΡΕΝΤΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Θεοδώρα Αυγερινοπούλου είχε την Δευτέρα 8/2 ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ κ. Γιάννης Γιαρέντης.
Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συγκρότηση της νέας επιτροπής προ 10ημέρου και την επανεκλογή της κ. Αυγερινοπούλου στη θέση της Προέδρου. Ο κ. Γιαρέντης έκανε μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του ΔΑΠΕΕΠ, της δραστηριότητας και των αρμοδιοτήτων του Διαχειριστή.

Συζητήθηκαν θέματα όπως η πιστοποίηση του ΔΑΠΕΕΠ ως επίσημου φορέα έκδοσης πράσινων ομολόγων καθώς επίσης και οι δυνατότητες έκδοσης πράσινων κρατικών ομολόγων, μεταξύ άλλων και για τη χρηματοδότηση του ΕΛΑΠΕ. Ο κ. Γιαρέντης ενημέρωσε επίσης για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει ο ΔΑΠΕΕΠ στο πλαίσιο του Carbon Leakage για την ενίσχυση των ενεργοβόρων βιομηχανιών. Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες της εταιρείας σε σχέση με το νέο εργαλείο των Εγγυήσεων Προέλευσης που διαχειρίζεται στην Ελλάδα ο ΔΑΠΕΕΠ, όχι μόνο ως νέο εργαλείο χρηματοδότησης αλλά και ως εργαλείο για την διεύρυνση της κοινωνικής αποδοχής των ΑΠΕ.

Η κ. Αυγερινοπούλου ανέλυσε από την πλευρά της τους στόχους και την ατζέντα της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι στη νέα περίοδο θα υπάρξει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Πράσινης Ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συμφωνήθηκε να ενισχυθεί η συνεργασία του ΔΑΠΕΕΠ με την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής και υπογραμμίστηκε η ανάγκη να υπάρξει ευρύτερη και αναλυτικότερη ενημέρωση του κοινοβουλίου, στο πλαίσιο ακρόασης του επικεφαλής του ΔΑΠΕΕΠ από την Επιτροπή.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button