Τρομακτικό βίντεο από το τροχαίο με το αυτοκίνητο που αναποδογύρισε στη Μαραθώνος
Τρομακτικό βίντεο από το τροχαίο με το αυτοκίνητο που αναποδογύρισε στη Μαραθώνος
Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τη σοκαριστική στιγμή που αυτοκίνητο πέφτει χωρίς.
.. φρένα σε ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ και αναποδογυρίζει στη λεωφόρο Μαραθώνος.
Το μαύρου χρώματος αυτοκίνητο -όπως φαίνεται στο βίντεο που έχει τραβηχθεί από κάμερα ασφαλείας- κινείται στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος και πέφτει χωρίς να έχει προηγηθεί φρενάρισμα επάνω στο ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ με καλώδια, σε σημείο της λεωφόρου Μαραθώνος, στο ύψος της Άνοιξης.
Αμέσως σηκώνεται ένα πυκνό σύννεφο σκόνης και σε κλάσματα δευτερολέπτου, το αυτοκίνητο «τουμπάρει».
Το ΚΑΦΑΟ καταστράφηκε ενώ το ΙΧ χτύπησε και σε πινακίδα σήμανσης που υπήρχε στο σημείο, πριν αναποδογυρίσει στο οδόστρωμα.

Το σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη το πρωί της Δευτέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο οδηγός, 23 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά ευτυχώς η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.
Οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας χρειάστηκαν πάνω από μία ώρα για να απομακρύνουν το όχημα από το σημείο.
#ΒΙΝΤΕΟ_ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ #ΛΕΩΦΟΡΟΣ_ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ #ΑΝΑΤΡΟΠΗ #ΤΡΟΧΑΙΟ_ΑΤΥΧΗΜΑ #ΤΡΟΧΑΙΟ #ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ #ΑΝΑΠΟΔΑ
Σκληρός ανταγωνισμός για Zara και Jumbo, νέα αλυσίδα ανοίγει καταστήματα κάθε 17 μέρες
Σκληρός ανταγωνισμός για Zara και Jumbo, νέα αλυσίδα ανοίγει καταστήματα κάθε 17 μέρες
Κάθε 17 μέρες ανοίγει ένα νέο κατάστημα στην ελληνική αγορά η πολωνική αλυσίδα Pepco, φθάνοντας πλέον τα 14 σημεία πώλησης, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Λάρισα, τη Ξάνθη, την Κόρινθο, το Κιλκίς και οσονούπω τη Βέροια.
Μια νέα αλυσίδα καταστημάτων που πρωτο έκανε την εμφάνιση της στην ελληνική αγορά πριν μερικούς μήνες, φαίνεται πως ήρθε για να μείνει καθώς έχει καταφέρει να επικρατήσει και να ανοίγει και από ένα νέο κατάστημα κάθε 17 μέρες σε όλη την Ελλάδα απειλώντας μεγαθήρια όπως τα Jumbo αλλά και τα Zara.Μετά από τα εγκαίνια στη Βέροια, τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει ένα ακόμη κατάστημα στην Αττική και συγκεκριμένα στην λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία.
Παράλληλα, προετοιμάζεται το κατάστημα στα Ιωάννινα σύμφωνα με τον Οικονομικό Ταχυδρόμο ενώ, επόμενος σταθμός της αλυσίδας, που προσφέρει ρούχα, παιχνίδια και είδη σπιτιού σε τιμές κάτω των 30 ευρώ, είναι η Πάτρα και με βάση τον σχεδιασμό της διοίκησης στόχος είναι η δημιουργία 30 σημείων στην χώρα μας έως το τέλος του 2023.Τα καταστήματα Pepco προσφέρουν ρούχα, παιχνίδια και είδη σπιτιού σε τιμές κάτω των 30 €υρώ.
Η Pepco προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων που ανήκουν σε περίπου 500 κατηγορίες.
Τα ρούχα και τα υποδήματα αποτελούν περίπου το 60% του διαθέσιμου εμπορεύματος της αλυσίδας, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτουν είδη για τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση του σπιτιού και άλλα προϊόντα, όπως παιχνίδια.
Πέρα από τα προϊόντα που πωλούνται ως μέρος του σταθερού εμπορεύματος, η αλυσίδα προσφέρει επίσης ειδικές περιορισμένες συλλογές, προϊόντα με ειδική άδεια χρήσης, π.χ. Disney, Warner Bros, Universal και εποχιακές προσφορές, όπως για παράδειγμα, σχολικά ή χριστουγεννιάτικα είδη.#ZARA #JUMBO #PEPCO #ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Φωτοβολταϊκά: Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα
Φωτοβολταϊκά: Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα
Δεύτερη στον κόσμο ως προς το δυναμικό παραγωγής ρεύματος από φωτοβολταϊκά κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.
Σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού, που εξετάζει το δυναμικό παραγωγής των υφιστάμενων φωτοβολταϊκών μονάδων ως προς τη συνολική ζήτηση (όχι την πραγματική παραγωγή), η διείσδυση των φωτοβολταϊκών στο τέλος του 2022 ήταν 17.5 % στην Ελλάδα και 19,1 % στην Ισπανία.
Συγκριτικά ο μέσος όρος της ΕΕ ήταν 8,7 % και ο διεθνής μέσος όρος 6,2 %,«Εννέα χώρες έχουν σήμερα ποσοστά διείσδυσης άνω του 10%, με την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Χιλή να ξεπερνούν το 17%, και ενώ η συμφόρηση του δικτύου έχει καταστεί ζήτημα, τα μέτρα πολιτικής, οι τεχνικές λύσεις και η αποθήκευση παρέχουν ήδη εφαρμόσιμες λύσεις για την ενίσχυση της διείσδυσης των φωτοβολταϊκών», αναφέρεται στην έκθεση. Οι επενδύσεις σε μονάδες παραγωγής αλλά και στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής οδηγούν σε αυξανόμενη διείσδυση της πράσινης ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα της χώρας - ενδεικτικά το 2022 ο ΔΕΔΔΗΕ τετραπλασίασε την ισχύ των ΑΠΕ που ενεργοποιήθηκαν στο δίκτυο διανομής, σε σχέση με το 2019.Η αυξημένη συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, ιδίως σε περιόδους χαμηλής ζήτησης (π.χ. Σαββατοκύριακα και αργίες με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες) οδηγεί και στη χώρα μας σε περικοπή της παραγωγής «πράσινης» ενέργειας για λόγους ευστάθειας του συστήματος.
Παράλληλα κατά τις περιόδους αυτές διαμορφώνονται οι χαμηλότερες - έως και μηδενικές - τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο.
4.800 μονάδες ΑΠΕ το 2022 Ως προς τα δίκτυα, αρμόδιες πηγές του ΔΕΔΔΗΕ ανέφεραν προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το 2022 ενεργοποιήθηκαν στο δίκτυο διανομής 4.800 μονάδες ΑΠΕ ισχύος 1080 μεγαβάτ, έναντι 688 μονάδων ισχύος 242 μεγαβάτ το 2019 (αύξηση 597 % στο πλήθος και 346 % στην ισχύ).
Αθροιστικά οι μονάδες ΑΠΕ (κυρίως φωτοβολταϊκά) στο δίκτυο διανομής έφθασαν πέρυσι στα 6,5 γιγαβάτ από 4 γιγαβάτ το 2019 ενώ με βάση τα προγραμματισμένα έργα για το 2023, η ισχύς θα υπερβεί τα 8.7 γιγαβάτ.Αντίστοιχα από τον ΑΔΜΗΕ (σύμφωνα με το δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης 2024-2033), επισημαίνεται ότι έως το Δεκέμβριο του 2022, στο διασυνδεδεμένο σύστημα λειτουργούσαν Σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και Συμπαραγωγής συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 10256 MW, (4516 MW αιολικά και 5150 MW φωτοβολταϊκά) ενώ από τους δύο Διαχειριστές (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ) έχουν χορηγηθεί Οριστικές Προσφορές Σύνδεσης σε Σταθμούς ΑΠΕ συνολικής ισχύος άνω των 11,5 GW.«Αν λογιστούν σωρευτικά οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις ΑΠΕ μαζί με όσα έργα έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα να συνδεθούν στο Δίκτυο και στο Σύστημα μέσω Όριστικών Προσφορών Σύνδεσης με το ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ αντίστοιχα, και το δυναμικό ΑΠΕ που προκύπτει ως δυνατότητα στα νησιά που διασυνδέονται (Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Β. Αιγαίο) το αποτέλεσμα περί τα 24 GW ισχύος υπερβαίνει ήδη το καταγεγραμμένο στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα στόχο για το 2030 (15,1 GW) και επιτυγχάνει τον στόχο για ΑΠΕ ισχύος 22-24 GW στην ηλεκτροπαραγωγή όπως αναμένεται να αποτυπωθεί στην επικείμενη αναθεώρηση του ΕΣΕΚ», αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ.
#ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ #ΕΛΛΑΔΑ #ΡΕΥΜΑ #ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ_ΡΕΥΜΑ #ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σοκ στην Ξάνθη: Νεκρό παιδί, καταπλακώθηκε από τσιμεντόλιθο
Σοκ στην Ξάνθη: Νεκρό παιδί, καταπλακώθηκε από τσιμεντόλιθο
Aκαριαίος ο θάνατος 6χρονου κοριτσιού που καταπλακώθηκε από τσιμεντόλιθο στην Ξάνθη.Ακαριαίος ήταν ο θάνατος του 6χρονου κοριτσιού από το Δροσερό της Ξάνθης, όταν καταπλακώθηκε από τμήμα μαντρότοιχου, σε σημείο κοντά στο σπίτι του, όπου έπαιζε με το τρίχρονο αδελφάκι του την περασμένη Παρασκευή.Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η ιατροδικαστική έκθεση, αναφέρει πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, γεγονός που επέφερε και τον ακαριαίο θάνατο.
Έχει αποκλεισθεί από την Αστυνομία κάθε εγκληματική ενέργεια.
#ΞΑΝΘΗ #ΘΑΝΑΤΟΣ #ΠΑΙΔΙ
ΟΑΕΔ - ΔΥΠΑ: Πατάει γκάζια το «Σπίτι» μου, πόσα στεγαστικά έχουν πάρει έγκριση
ΟΑΕΔ - ΔΥΠΑ: Πατάει γκάζια το «Σπίτι» μου, πόσα στεγαστικά έχουν πάρει έγκριση
Πάνω από 2.700 εγκρίσεις και 11.400 προεγκρίσεις για στεγαστικά δάνεια νέων μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου» της ΔΥΠΑΣχετικά με την υλοποίηση του στεγαστικού προγράμματος «Σπίτι μου», η ΔΥΠΑ ενημερώνει ότι σε διάστημα 8 εβδομάδων, από 3 Απριλίου μέχρι 26 Μαΐου: • Υποβλήθηκαν συνολικά 32.939 αιτήσεις εκ των οποίων έχουν ήδη αξιολογηθεί 16.187, δηλαδή σχεδόν 1 στις 2 (49%) • Από τις 16.187 αξιολογημένες αιτήσεις έλαβαν προέγκριση 11.440, δηλαδή πάνω από 7 στις 10 (71%), με μέσο όρο ποσού προέγκρισης 112.743€, ενώ οι υπόλοιπες απορρίφθηκαν καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις • Από τις 11.440 προεγκρίσεις έχουν ήδη εγκριθεί 2.729 δάνεια, δηλαδή σχεδόν 1 στις 4 (24%), καθώς έχει ήδη βρεθεί ακίνητο και έχει ξεκινήσει ο νομικός και τεχνικός έλεγχος, με μέσο όρο ποσού έγκρισης 104.747€ • Συνολικά, για τα 2.729 εγκεκριμένα δάνεια έχουν δεσμευθεί 214.390.983€, δηλαδή το 57% της αρχικής χρηματοδότησης των 375.000.000€ της ΔΥΠΑ • Το 66% των εγκεκριμένων δανείων αφορά αγορά πρώτης κατοικίας από ζευγάρια • Το 38% των εγκεκριμένων δανείων αφορά αγορά πρώτης κατοικίας στην Αττική, το 22% στην Κεντρική Μακεδονία, το 6% στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και το 6% στη Θεσσαλία.
Υπενθυμίζεται ότι μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου» νέοι ή νέα ζευγάρια 25-39 ετών μπορούν να αποκτήσουν κατοικία με μηνιαία δόση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που αντιστοιχεί στα στεγαστικά δάνεια της αγοράς, καθώς το 75% του κεφαλαίου χορηγείται άτοκα από τη ΔΥΠΑ, ενώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους (και όσους αποκτήσουν αυτή την ιδιότητα) το δάνειο είναι άτοκο στο σύνολό του.
*Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση:*https://www.dypa.gov.gr/spitimou#ΣΠΙΤΙ_ΜΟΥ #ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ_ΔΑΝΕΙΑ #ΕΓΚΡΙΣΗ #ΤΡΑΠΕΖΕΣ #ΟΑΕΔ #ΔΥΠΑ
Λογαριασμοί ρεύματος: Δώρα, εκπτώσεις, προσφορές μέχρι και «ζεστό» χρήμα από τις εταιρείες
Λογαριασμοί ρεύματος:
Δώρα, εκπτώσεις, προσφορές μέχρι και «ζεστό» χρήμα από τις εταιρείες
Ανάβει ο πόλεμος των προσφορών των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι επιστρατεύουν κάθε προωθητική ενέργεια επιδιώκοντας να κερδίσουν όλο και περισσότερους καταναλωτές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα ΝΕΑ», με τα τιμολόγια ρεύματος να έχουν ήδη υποχωρήσει αλλά και τις εκτιμήσεις να θέλουν περαιτέρω μείωση λόγω της ραγδαίας αποκλιμάκωσης των τιμών του φυσικού αερίου οι προμηθευτές λανσάρουν προσφορές, εκπτώσεις και δώρα στοχεύοντας στην απόσπαση πελατών από τους ανταγωνιστές τους.
*Εμπορική πολιτική*Η εμπορική τους πολιτική θυμίζει πλέον εκείνη των εταιρειών τηλεφωνίας και έρχεται να επιβεβαιώσει τους αναλυτές και άλλους ειδικούς που παρατηρούν πως η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ακολουθεί τα βήματα των τηλεπικοινωνιών.
Οι προωθητικές ενέργειες των παρόχων φουντώνουν όσο πλησιάζει το τέλος της εποχής των κρατικών επιδοτήσεων.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς με τον τρόπο αυτό οι εταιρείες ενέργειας επιδιώκουν να χτίσουν νέες θέσεις στον ανταγωνισμό.
Η επιστροφή στην κανονικότητα αναμένεται μετά τον Σεπτέμβριο, οπότε και λήγει η περίοδος των έκτακτων μέτρων.
*Εκπτώσεις, προσφορές, κουπόνια και κληρώσεις με δώρα*Από αυτόν τον μήνα αν κάποιος ερευνήσει την αγορά θα διαπιστώσει τις ακόλουθες μορφές προσφορών, εκπτώσεων και δώρων που κάνουν οι πάροχοι:*· Προγράμματα επιβράβευσης.
*Οι πάροχοι προσφέρουν στους πελάτες τους εκπτωτικά κουπόνια και προνόμια για φαγητό και καφέ, αποδράσεις, προσφορές για παιδιά, αγορές, εκπαίδευση, υγεία και ευεξία, τεχνολογία, αυτοκίνητο και υπηρεσίες.
Η εξαργύρωση των κουπονιών γίνεται είτε στα online είτε στα φυσικά καταστήματα των συνεργαζόμενων εταιρειών με τη χρήση του κωδικού που λαμβάνεται μέσω viber, sms ή email.*· Δωρεάν τεχνική βοήθεια.
*Προμηθευτές δίνουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα παροχής δωρεάν τεχνικής βοήθειας όλο το 24ωρο καθημερινά.
Έχουν εξασφαλίσει συνεργασίες με ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κλπ. στους οποίους οι καταναλωτές μπορούν να προσφύγουν σε περίπτωση βλάβης ή ζημιάς στο σπίτι τους.
*· Κληρώσεις με δώρα.
*Εταιρείες ενέργειας διοργανώνουν για τους πελάτες τους διαγωνισμούς με δώρα.
Συμμετέχοντας σε κληρώσεις διεκδικούν ταξίδια ακόμη και σπίτια.
*· Χρηματικά ποσά*Πελάτες εταιρειών εφόσον ενεργοποιήσουν τις εφαρμογές λήψης ηλεκτρονικά των λογαριασμών τους, ελέγχου της κατανάλωσης ρεύματος και καταχώρησης των ενδείξεων του μετρητή λαμβάνουν χρηματικά ποσά ως έκπτωση στους επόμενους λογαριασμούς ρεύματος.
*· Εκπτώσεις συνέπειας*Οι πάροχοι δίνουν τη δυνατότητα ακόμη χαμηλότερων λογαριασμών ρεύματος στους πελάτες τους που θα τους πληρώσουν εντός της λήξης προθεσμίας.
Για την ακρίβεια τους παρέχονται εκπτώσεις, ενώ κάποιες εταιρείες κλιμακώνουν τις εκπτώσεις ανάλογα με το χρόνο παραμονής στα προγράμματα ηλεκτρικής ενέργειας.
*· Χωρίς πάγια*Άλλοι προμηθευτές εξασφαλίζουν στους πελάτες τους λογαριασμούς ρεύματος χωρίς την πληρωμή παγίων για ένα χρονικό διάστημα.

*· Χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής*Στην αγορά κυκλοφορούν και προγράμματα ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία υπόσχονται το πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής και μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων που ισχύουν μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.
Τέλος, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιλογή προγραμμάτων ηλεκτρικής ενέργειας με εκπτώσεις, προσφορές και δώρα.
#ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ #ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ #ΔΩΡΑ #ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Μητσοτάκης: «Ζητώ ισχυρή εντολή - Στην αντιπολίτευση, δεν κατάλαβαν τι έγινε στις εκλογές»
Μητσοτάκης:
«Ζητώ ισχυρή εντολή - Στην αντιπολίτευση, δεν κατάλαβαν τι έγινε στις εκλογές»
Ισχυρή εντολή ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου - «Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνος μου», σημείωσε ο πρωθυπουργός που έριξε «βολές» στην αντιπολίτευση«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν κατάλαβαν τίποτα από αυτά που έγιναν την προηγούμενη Κυριακή», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη και τόνισε, ζητώντας συγγνώμη για την ένταση, ότι «συνεχίζουν να παρουσιάζουν την εικόνα μιας κατεστραμμένης Ελλάδας και μιας ΝΔ που υπάρχει στο φαντασιακό τους.
Ακούω τις ίδιες σαχλαμάρες, όπως ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό».
«Εμείς στη ΝΔ δεν έχουμε αγαπημένους και κομμένους από τα κανάλια.
Εμπιστευόμαστε όλα τα στελέχη μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του.
Αναφερόμενος στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι τον γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη την επόμενη ημέρα.
«Προφανώς σε μία τετραετία όταν εκατοντάδες στελέχη σε κυβερνητικές θέσεις ασκούν εξουσία θα υπάρχουν και φαινόμενα αλαζονείας και λάθη, αλλά διορθώνονται. Επιμείναμε σε διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής.
Πιστεύω και το επιτελικό κράτος λειτούργησε σε αυτή την κατεύθυνση, γιατί έθετε στόχους και απαιτούσε λογοδοσία», συνέχισε.Οι πολίτες έδωσαν στη ΝΔ ισχυρή εντολή διακυβέρνησης και τους ζητά να επιβραβεύσουν αυτό που έκαναν, επισήμανε μιλώντας στο Mega. «Η ισχυρή κυβέρνηση της επόμενης ημέρας είναι προϋπόθεση για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.
Ενδεχομένως ο πήχης της αυτοδυναμίας στην ενισχυμένη αναλογική να ανέβει. Ζητώ μια ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση», σημείωσε για να προσθέσει πως «κανείς δεν θα ήθελε μια οριακή κυβέρνηση.«Η κάλπη είναι και πάλι άδεια.
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να μεταβάλει την επιλογή του μέσα σε τέσσερις εβδομάδες.
Μία σταθερή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές» και υπογράμμισε πως δεν ήταν ποτέ πρόθεσή του να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές μόνος του: «Υπάρχει ένα συνταγματικά καθορισμένο όριο, των 180 βουλευτών, για τη συνταγματική αναθεώρηση. Θεωρώ ότι πρακτικά είναι ανέφικτος στόχος και δεν θα ήταν ποτέ πρόθεσή μου να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνος μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το πρόγραμμα της ΝΔ τόνισε πως εστιάζει στην αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων και στα θέματα που απασχολούν τους νέους.
Είπε ότι η ΝΔ ήταν μπροστά και στη νεολαία στις εκλογές.

«Οι νέοι δεν είναι καύσιμη ύλη στη μυλόπετρα του λαϊκισμού.
Κάποιοι τους έβλεπαν έτσι», επισήμανε.Έμφαση στο ΕΣΥ «Στα θέματα που έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, θα δώσουμε και μεγαλύτερη έμφαση στην επόμενη 4ετία, όπως το ΕΣΥ που αποτελεί προτεραιότητα.

Είχαμε πραγματικό άλλοθι την πανδημία, όμως τώρα οραματιζόμαστε, ένα καινούριο σύστημα υγείας στην υπηρεσία του πολίτη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η εισαγόμενη ακρίβεια είναι ακόμα εδώ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε για την επενδυτική βαθμίδα ότι «μόλις την πάρουμε, θα δει τη διαφορά και ο πολίτης, γιατί θα μειωθούν τα επιτόκια.
Δεν αφορά μόνο τους οικονομολόγους αυτό».
Αναφέρθηκε στα θέματα στήριξης της οικογένειας και είπε ότι στόχος είναι να αυξηθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και «να μην είναι μόνο πάρκινγκ παιδιών», και να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι γονείς με την επέκταση του ολοήμερου σχολείου.
«Περισσότεροι ψυχολόγοι στα σχολεία, περισσότερη εκπαίδευση για ζητήματα bullying, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και διαφορετικότητας», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η δημόσια εκπαίδευση δεν είναι μόνο για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις.
Γίνονται σημαντικά βήματα στην Ελλάδα» είπε και ανέφερε το τίμημα μιας νησιωτικής χώρας, που παρατηρούνται φαινόμενα ενός δασκάλου για ένα παιδί.
Εκλογές στην Τουρκία «Θεωρώ χρέος μου να τον συγχαρώ και να εκφράσω την ευχή μου ότι η βελτίωση στις σχέσεις μας μετά τους σεισμούς να έχει και συνέχεια.
Δεν έχω αυταπάτες ότι μια χώρα δεν γίνεται να αλλάξει εύκολα την πολιτική της», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για την επανεκλογή Ερντογάν στην Τουρκία.
«Εφόσον ο ελληνικός λαός με εμπιστευτεί και πάλι και εκπροσωπήσω τη χώρα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, εγώ θα επιδιώξω μια συνάντηση με τον Ερντογάν.
Πάντα πρέπει να συζητούμε, ιδιαίτερα όταν διαφωνούμε, βεβαίως και θεωρώ ώριμη μια συνάντηση. Εξάλλου, είμαστε πια γνωστοί», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.«Έχουμε μια βασική διαφορά για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και άλλα θέματα.

Έχουμε βάλει τα θεμέλια για μια προωθητική ατζέντα με την Τουρκία και θα είναι μια ευκαιρία να θέσω στον κ. Ερντογάν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε από εδώ και πέρα», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το Tik Tok Για την παρουσία του στο Tik Tok, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «έχω νεαρά παιδιά και καταλαβαίνω τον τρόπο επικοινωνίας των νέων».
«Το Tik Tok είναι ένα εξαιρετικά διαδραστικό και επικοινωνιακό εργαλείο», ανέφερε και πρόσθεσε πως είναι ένας τρόπος, «όχι να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο αλλά να δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε».
«Να αυτοσαρκαζόμαστε. Τώρα, έρχεται Tik Tok φάση 2», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Καλό το Tik Tok αλλά υποκατάστατο για τη χειραψία και την προεκλογική εκστρατεία δεν υπάρχει», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ #ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Back to top button